Francuska zupa pomidorowa z cebulą

Francuska zupa pomidorowa z cebulą
Przepis na zupę pomidorową z cebulą francuską może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni śródziemnomorskiej w około 20 minut . Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 430 kalorii . Za 1,8 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, ząbka czosnku, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Klasyczna zupa cebulowa francuska , zupa cebulowa Dunkin French Onion i zupa cebulowa francuska Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesolonego Masła, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesolonego Masła, Podzielone
3 Piersi Z Kurczaka, Bez Kości I Skóry3 Piersi Z Kurczaka, Bez Kości I Skóry
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
2
Dodaj sok pomidorowy, bulion, sok z cytryny, pietruszkę i brązowy cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadziewane Oliwkami KoktajlowymiNadziewane Oliwkami Koktajlowymi
Konserwowane Lub Mrożone Wiśnie Cierpkie Bez Pestek, OdsączoneKonserwowane Lub Mrożone Wiśnie Cierpkie Bez Pestek, Odsączone
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki6 Małych Ziemniaków Odmiany Yukon Gold, Pokrojonych W Bardzo Cienkie Plasterki
3
Wlej zupę do 10-uncjowych żaroodpornych misek lub foremek. Na wierzchu ułóż bagietkę; posyp serem. Piecz 4-6 cali od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż ser zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Starty Ser Cheddar Lub Ser Pepper JackStarty Ser Cheddar Lub Ser Pepper Jack
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 łyżeczki Przyprawy Do Mięsa2 łyżeczki Przyprawy Do Mięsa
ChochlaChochla
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn