Francuska zupa pomidorowa z cebulą
Przepis na zupę pomidorową z cebulą francuską może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni śródziemnomorskiej w około 20 minut . Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 430 kalorii . Za 1,8 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, ząbka czosnku, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Klasyczna zupa cebulowa francuska , zupa cebulowa Dunkin French Onion i zupa cebulowa francuska Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż zmiękną.
Dodaj sok pomidorowy, bulion, sok z cytryny, pietruszkę i brązowy cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlej zupę do 10-uncjowych żaroodpornych misek lub foremek. Na wierzchu ułóż bagietkę; posyp serem. Piecz 4-6 cali od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż ser zacznie bulgotać.