Francuska zupa cebulowa z domowym bulionem wołowym
Francuska zupa cebulowa z domową wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1208 kalorii, 44g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka wody, marchew, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Francuska zupa cebulowa z domowym bulionem wołowym, Francuska zupa cebulowa z wołowiną i jęczmieniem, oraz Domowy Wywar Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść wodę, żeberka wołowe, pasternak, cebulę, marchew, seler, liście laurowe, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę czarnego pieprzu i 1 łyżkę świeżego tymianku w dużym garnku na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odtłuszczanie i odrzucając pianę, która tworzy się na wierzchu bulionu, aż bulion jest bogaty brązowy kolor, 5 do 6 godzin. Bulion może być wykonany w powolnej kuchence. Odcedzić bulion, odrzucić żeberka i warzywa i przechowywać w lodówce dodatkowy bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
żeberka Wołowe
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
(mequite, Hikora Lub Olcha)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Roztopić masło w dużej ciężkiej patelni lub żeliwnej patelni na średnim ogniu, i gotować cebulę i czosnek, aż karmelizowany i brązowy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wymieszać mąkę, herbes de Provence, papryka, i czosnek w proszku razem w misce, i posypać mieszaninę mąki na rumiane cebuli. Gotować i wymieszać 5 minut, dodać sól i czarny pieprz do smaku, wymieszać w pietruszce i 1 łyżeczkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Wlać 4 szklanki bulionu wołowego, białe wino, sherry i sos paprykowy; gotować na wolnym ogniu, aż smaki się zmieszają i zupa zgęstnieje, co najmniej 15 minut. Więcej czasu nie zaszkodzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Piersi Bażanta Jeśli)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
5
Około 15 minut przed podaniem czasu, rozgrzej brojlery w piekarniku i umieść stojak około 6 cali od źródła ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Brush kromki francuskiego chleba z oliwą o smaku, i tosty pod rozgrzanym brojlerem, aż dobrze rumiane z każdej strony, 1 do 2 minut na stronie. Zupa z kadzi do żaroodpornych misek do zupy i umieść kromkę chleba tostowego na górze każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Francuski
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)