Francuska zupa cebulowa z domowym bulionem wołowym

Francuska zupa cebulowa z domowym bulionem wołowym
Francuska zupa cebulowa z domową wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1208 kalorii, 44g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka wody, marchew, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Francuska zupa cebulowa z domowym bulionem wołowym, Francuska zupa cebulowa z wołowiną i jęczmieniem, oraz Domowy Wywar Wołowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wodę, żeberka wołowe, pasternak, cebulę, marchew, seler, liście laurowe, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę czarnego pieprzu i 1 łyżkę świeżego tymianku w dużym garnku na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odtłuszczanie i odrzucając pianę, która tworzy się na wierzchu bulionu, aż bulion jest bogaty brązowy kolor, 5 do 6 godzin. Bulion może być wykonany w powolnej kuchence. Odcedzić bulion, odrzucić żeberka i warzywa i przechowywać w lodówce dodatkowy bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Roztopić masło w dużej ciężkiej patelni lub żeliwnej patelni na średnim ogniu, i gotować cebulę i czosnek, aż karmelizowany i brązowy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wymieszać mąkę, herbes de Provence, papryka, i czosnek w proszku razem w misce, i posypać mieszaninę mąki na rumiane cebuli. Gotować i wymieszać 5 minut, dodać sól i czarny pieprz do smaku, wymieszać w pietruszce i 1 łyżeczkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlać 4 szklanki bulionu wołowego, białe wino, sherry i sos paprykowy; gotować na wolnym ogniu, aż smaki się zmieszają i zupa zgęstnieje, co najmniej 15 minut. Więcej czasu nie zaszkodzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
5
Około 15 minut przed podaniem czasu, rozgrzej brojlery w piekarniku i umieść stojak około 6 cali od źródła ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Brush kromki francuskiego chleba z oliwą o smaku, i tosty pod rozgrzanym brojlerem, aż dobrze rumiane z każdej strony, 1 do 2 minut na stronie. Zupa z kadzi do żaroodpornych misek do zupy i umieść kromkę chleba tostowego na górze każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
7
Każdą kromkę chleba posypać równomiernie serem Gruyere.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
8
Umieść wypełnione miski zupy pod brojlerem, aż ser topi się, bąbelki, i rumiane, 2 do 4 minut lub w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepor, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała częśćpor, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała część1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny2marchew obrana i grubo posiekanamarchew obrana i grubo posiekana2zdanieseler z liśćmi, grubo posiekanyseler z liśćmi, grubo posiekany22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwytrawne sherrywytrawne sherry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka, lub więcej w razie potrzebymąka, lub więcej w razie potrzeby42 łyżki roztopionego masłagrube kromki chleba francuskiegogrube kromki chleba francuskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża pietruszka, lub do smakuposiekana świeża pietruszka, lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianek, lub do smakuposiekany świeży tymianek, lub do smaku3goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreooliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Gruyeretarty ser Gruyere1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoherbes de Provenceherbes de Provence4krewetki i żyłkioliwa z oliwek o Smaku bazylii i czosnku do szczotkowaniaoliwa z oliwek o Smaku bazylii i czosnku do szczotkowania4largescebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody3pasternak obrany i pokrojony w kostkępasternak obrany i pokrojony w kostkę1dashSOS paprykowy (np. Tabasco®), lub do smakuSOS paprykowy (np. Tabasco®), lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1szczyptasól morska do smakusól morska do smaku3Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn