Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 792 kalorie, 32G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3976 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cukier, tymianek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 w dużym rondlu, podsmażyć cebulę w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż dobrze rumiane, ale nie spalone, o 30-40 minut (lub dłużej).
Dodać cukier około 10 minut do procesu, aby pomóc w karmelizacji.2
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj bulion, wermut lub wino, liść laurowy i tymianek. Przykryć częściowo i gotować na wolnym ogniu, aż smaki są dobrze wymieszane, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrzucić liść laurowy.3 aby służyć, możesz użyć pojedynczych misek do zupy odpornych na piekarnik lub jednego dużego naczynia do zapiekania. Kadzi zupę do miski lub naczynia zapiekanki. Przykryć tostem i posypać serem. Umieścić w brojlerze na 10 minut w temperaturze 350 stopni F, lub aż ser pęcherzyki i jest lekko rumiane.