Francuska Zupa Cebulowa

Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 934 kalorie. Przepis ten zachwycił 8092 osoby. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka soli, liści laurowych, połączenie tych dwóch i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.

Instrukcje

1
Karmelizować cebulę: w garnku o grubym dnie 5 do 6 quart, podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę i wrzucić do herbu z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Gotować cebulę, często mieszając, aż zmiękną, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
5
Dodaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i masła i gotować, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, o 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Następnie posypać cukrem (aby pomóc z karmelizacji) i 1 łyżeczka soli i nadal gotować, aż cebula są dobrze rumiane, o 10 do 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodać mielony czosnek i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
8
Deglaze garnek z wermutu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dodaj wermut do garnka i zeskrobać rumiane kawałki na dnie i bokach garnka, deglazing garnek jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
Dodaj bulion, liście laurowe i tymianek. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć garnek i obniżyć ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie. Gotować około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Doprawić do smaku większą ilością soli i dodać świeżo zmielony czarny pieprz. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodaj brandy, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4
Tosty francuskie kromki chleba: podczas gdy zupa jest gotowanie, linia arkusz patelni z pergaminem lub folią i rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w górnej trzeciej części piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Posmaruj obie strony francuskiego chleba lub plastrów bagietki lekko oliwą z oliwek (w końcu użyjesz do tego około łyżki i pół oliwy z oliwek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
BagietkaBagietka
6
Umieścić w piekarniku i tosty, aż lekko rumiane, o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Tosty obrócić i posypać startym serem Gruyere i parmezanem. Powrót do piekarnika, gdy jest blisko porcji czasu i piec, aż ser jest bąbelkowy i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Podawać: podawać, zupa z kadzi do miski i przenieść jeden serowy tost na górze każdej miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Alternatywnie możesz użyć pojedynczych misek odpornych na piekarnik lub jednego dużego naczynia do zapiekania. Kadzi zupę do miski lub naczynia zapiekanki. Przykryć tostem i posypać serem. Umieścić w brojlerze na 10 minut w temperaturze 350° F, lub aż ser pęcherzyki i jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Polecane wino: Beaujolais, Pinot Grigio

Francuska zupa cebulowa sprawdza się bardzo dobrze z Beaujolais i Pinot Grigio. Owocowy Beaujolais uzupełni bogate smaki tej zupy. Jeśli wolisz białe wino, spróbuj Pinot grigio. Louis Jadot Beaujolais Villages z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Beaujolais Villages
Louis Jadot Beaujolais Villages
# 26 miłośnik wina Top 100 Best Buys of 2016To chrupiące, owocowe, soczyste wino ma wyraziste aromaty i smaki dojrzałych czerwonych jagód, z ładną wagą w ustach.Ciesz się jasnoczerwonymi mięsami i grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn