Francuska Zupa Cebulowa

Francuska Zupa Cebulowa
Francuska zupa cebulowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.76 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Mieszanka cebuli, tymianku, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim.

Instrukcje

1
Gotować cebulę, tymianek, liście laurowe, i sól w maśle w 4-do 5-quart ciężkich garnek na umiarkowanym ogniu, odkryte, mieszając często, aż cebula są bardzo miękkie i głębokie złoty brąz, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
CebulaCebula
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać mąkę i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać w winie i gotować, mieszając, 2 protokół. Wymieszać w bulionie, woda, i pieprz i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
WinoWino
3
Podczas gdy zupa simmers, umieścić piekarnik stojak w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ułóż chleb w 1 warstwie na dużej blasze do pieczenia i tosty, obracając się raz, aż do całkowitego wyschnięcia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wyjąć croûtes z piekarnika i rozgrzać brojlery. Umieścić crocks w płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Odrzuć liście laurowe i tymianek z zupy i podziel zupę między krokiety, a następnie ułożyć croûte w każdej z nich. Wystarczy pokroić Gruyère (około 6 uncji w sumie) z płaszczyzny sera, aby pokryć szczyty crocks, pozwalając końce sera powiesić na obręcze crocks, a następnie posypać Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GruyereGruyere
SerSer
TymianekTymianek
ZupaZupa
7
Broil 4 do 5 cali od ciepła, aż ser topi się i szampan, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
1
Zupy i croûte można przygotować 3 dni wcześniej( ale nie dodawać croûte i sera do zupy); całkowicie schłodzić, odsłonić, następnie schłodzić zupę, przykryć i przechowywać croûte w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzej zupę przed przejściem do przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
ZupaZupa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn