Francuska Zupa Cebulowa

Francuska zupa cebulowa może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skondensowany bulion wołowy, pieprz, liść laurowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, oraz Crockpot francuska zupa cebulowa z serowym tostem francuskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, aby odmierzyć 4 szklanki. W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę wymieszać z masłem. Gotować 10 minut, mieszając co 3 do 4 minut.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować od 35 do 40 minut dłużej, dobrze mieszając co 5 minut, aż cebula będzie ciemnobrązowa (cebula kurczy się podczas gotowania).
Wymieszać z bulionem, wodą, pieprzem, tymiankiem i liściem laurowym.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ciepło na tyle, aby delikatnie pęcherzyki mieszaniny. Przykryć pokrywką; dusić 15 minut. W międzyczasie ser Gruyre rozdrabniamy, przecierając go przez największe otwory tarki, aby odmierzyć 1 szklankę; odstawiamy.
Być może trzeba przenieść stojak piekarnik więc jest w pobliżu brojlerów. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Na blasze z ciastkami umieść kromki chleba. Broil z wierzchołkami o 5 cali od ciepła 1 do 2 minut lub aż złoty kolor. Odwróć chleb; dusić 1 do 2 minut dłużej, aż złoty kolor.
Chleb tostowy umieścić w 4 miseczkach żaroodpornych lub pojedynczych ceramicznych zapiekankach (nie używać szkła, które nie wytrzymuje ciepła brojlerów i może pęknąć).
Usunąć liść laurowy z zupy. Zupa z chochli do misek. Wierzch z serem Gruyre.
Miseczki umieścić na patelni z płytkimi bokami.
Zupa Broil miski z Topy o 5 cali od ciepła 1 do 2 minut lub tylko do czasu, aż ser topi się i złoty kolor. Obserwuj uważnie, aby ser się nie palił.
Podawać z dodatkowym chlebem francuskim w razie potrzeby.