Francuska tarta z rabarbarem

Francuska tarta z rabarbarem
Jeśli masz o 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni francuska tarta rabarbarowa może być świetnym lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.67 za porcję. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga żółtka, mąki, cukru i soku z cytryny. 307 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Z Rabarbarem, Tarta Bezowa Rabarbarowa, oraz Tarta Truskawkowo-Rabarbarowa.

Instrukcje

1
Pokrój rabarbar na pałki o długości 10,5 cm, używając kawałków o mniej więcej tej samej szerokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
2
Waniliową, cukier, sok z cytryny i 300 ml wody (lub tyle, aby pokryć rabarbar) umieścić na szerokiej patelni lub płytkiej zapiekance ustawionej na małym ogniu. Po rozpuszczeniu cukru dodajemy rabarbar i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia w syropie, najlepiej na noc lub przez co najmniej 1 godzinę. w ten sposób rabarbar powinien być idealnie ugotowany, ale nadal zachować swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
4
Aby zrobić ciasto, włóż mąkę, migdały, cukier i masło do robota kuchennego. Blitz aż mieszanina przypomina bułkę tartą. Podczas pracy silnika dodaj żółtko i zanurz w 1-2 łyżkach zimnej wody. Wywinąć na powierzchnię roboczą i krótko zagnieść, aby połączyć mieszaninę w ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
( 23)( 23)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
5
Podczas gdy ciasto chłodzi, zrobić cukiernię crme.
6
Podgrzać mleko i zarezerwowane nasiona wanilii na patelni ustawionej na średnim ogniu, aż prawie się zagotuje. W międzyczasie ubić żółtka, cukier i mąkę razem w dużej misce, aż bledną. Kontynuuj ubijanie podczas wlewania gorącego mleka na mieszaninę jajeczną. Wycierać rondel i odcedzić płyn z powrotem do patelni przez sito. Umieścić na średnim ogniu i mieszać w sposób ciągły, aż mieszanina ma gęstą konsystencję kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Zeskrobać do czystej miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą, aby zapobiec tworzeniu się skóry i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wyjąć ciasto z lodówki. Jeśli jest trochę twardy, pozostaw go w temperaturze pokojowej, aby zmiękczyć na około 10 minut.
9
Rozwałkować do grubości 1 mm na lekko posypanej mąką powierzchni. Użyj ciasta, aby wyłożyć prostokątną blachę tartą o wymiarach 12 x 35 cm, upewniając się, że dociskasz ciasto do karbowanych krawędzi (możesz użyć tępego końca noża, aby pomóc ci to zrobić). Pozostaw nadmiar ciasta zwisający. Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Wyjąć ciasto z lodówki, wyłożyć pergaminem do pieczenia i napełnić fasolą do pieczenia. Blind-piec przez 20 minut, następnie usunąć pergamin i fasolę, i kontynuować pieczenie przez 8 minut więcej, aż blady złoty i biszkopt. Użyj ostrego ząbkowanego noża, aby przyciąć zwisające ciasto, aby uzyskać czystą krawędź. Chłodny w puszce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Kawałki rabarbaru wyjąć z syropu i odstawić na bok. Wrzuć syrop do płyty i gotuj, aż będzie gęsty i lepki. Pozostawić do ostygnięcia. Aby zakończyć cukiernię crme, ubij śmietanę, aż uzyska miękki szczyt i złóż ją do schłodzonej mieszanki. Jest to łatwiejsze, jeśli zaczniesz od ubijania odrobiny kremu, a następnie składania pozostałych.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Wyjmij pojemnik na ciasto z blachy i połóż na talerzu. Napełnić cukiernią crme i wygładzić powierzchnię. Ostrożnie ułóż rabarbar na całej długości tarty, starając się dopasować je do siebie. Użyj pędzla do ciasta, aby polać tartę syropem rabarbarowym. Schłodzić przez 30 minut przed podaniem. Ta tarta będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce, jednak najlepiej jeść w dniu, w którym została wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn