Francuska Tarta Z Jabłkami

Francuska Tarta Z Jabłkami
Przepis Francuska tarta jabłkowa jest gotowa w około 2 godziny i 15 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 6. Mieszanka rumu calvados, masło, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Francuska Tarta Z Jabłkami, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Tarta Z Jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do ciasta umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj przez kilka sekund, aby się połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać masło i pulsować 10 do 12 razy, aż masło jest w małych kawałkach wielkości grochu. Przy włączonym silniku wlej wodę z lodem do rury podającej i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na mąkę pokładzie i ugniatać szybko w piłkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż patelnię z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Rozwałkuj ciasto nieco większe niż 10 x 14 cali. Za pomocą linijki i małego noża przyciąć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Umieścić ciasto na przygotowanej blasze i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Jabłka obrać i przeciąć na pół przez łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
6
Usuń łodygi i rdzenie ostrym nożem i kulką melona. Jabłka pokroić w poprzek w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Nakładające się na siebie plasterki jabłek ułożyć po przekątnej na środku tarty i kontynuować robienie ukośnych rzędów po obu stronach pierwszego rzędu, aż ciasto pokryje się plasterkami jabłek. (Zwykle nie używam końcówek jabłek, aby układ był piękny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Posypać pełnym 1/2 szklanki cukru i kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
9
Piec 45 minut do 1 godziny, aż ciasto jest rumiane, a krawędzie jabłek zaczynają brązowieć. Obracać patelnię raz podczas gotowania. Jeśli ciasto pucha się w jednym obszarze, Wytnij małą szczelinę nożem, aby wypuścić powietrze. Nie martw się! Soki jabłkowe będą się palić na patelni, ale tarta będzie w porządku! Gdy tarta się skończy, podgrzej galaretkę morelową razem z Calvados i umyj jabłka i ciasto całkowicie mieszanką galaretki. Poluzuj tartę metalową szpatułką, aby nie przyklejała się do papieru. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Zdjęcia Steve Giralt
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn