Francuska Tarta Z Jabłkami

Francuska Tarta Z Jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Francuskiej tarty z jabłkami. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka granny smith, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Francuska Tarta Z Jabłkami, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Tarta Z Jabłkami.

Instrukcje

1
Do ciasta umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj przez kilka sekund, aby się połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać masło i pulsować 10 do 12 razy, aż masło jest w małych kawałkach wielkości grochu. Przy włączonym silniku wlej wodę z lodem do rury podającej i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na mąkę pokładzie i ugniatać szybko w piłkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MasłoMasło
CiastoCiasto
GrochGroch
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wyłożyć arkusz papieru pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Rozwałkuj ciasto nieco większe niż 10x14 cali. Za pomocą linijki i małego noża przyciąć krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Umieścić ciasto na przygotowanej blasze i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Jabłka obrać i przeciąć na pół przez łodygę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
7
Usuń łodygi i rdzenie ostrym nożem i kulką melona. Jabłka pokroić w poprzek w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
NóżNóż
8
Nakładające się na siebie plasterki jabłek ułożyć po przekątnej na środku tarty i kontynuować robienie ukośnych rzędów po obu stronach pierwszego rzędu, aż ciasto pokryje się plasterkami jabłek. (Zwykle nie używam końcówek jabłek, aby układ był piękny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
9
Posypać pełnym 1/2 szklanki cukru i kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
10
Piec przez 45 minut do 1 godziny, aż ciasto zbrązowieje, a krawędzie jabłek zaczną brązowieć. Obracać patelnię raz podczas gotowania. Jeśli ciasto pucha się w jednym obszarze, Wytnij małą szczelinę nożem, aby wypuścić powietrze. Nie martw się! Soki jabłkowe będą się palić na patelni, ale tarta będzie w porządku! Gdy tarta się skończy, podgrzej galaretkę morelową razem z Calvados i umyj jabłka i ciasto całkowicie mieszanką galaretki. Poluzuj tartę metalową szpatułką, aby nie przyklejała się do papieru. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
MorelaMorela
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
Do naprawdę szybkiej tarty jabłkowej można użyć jednego arkusza mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2
Rozwałkuj do 10x10 cali, a następnie kontynuuj jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
RolkaRolka
3
Smak
4
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
5
Dodaj notatki moje notatki
6
edytuj moje notatki
7
zrobione
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn