Francuska Tarta Z Jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Francuskiej tarty z jabłkami. Ten przepis służy 6 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka granny smith, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Francuska Tarta Z Jabłkami, Francuska Tarta Z Jabłkami, oraz Francuska Tarta Z Jabłkami.
Instrukcje
Do ciasta umieść mąkę, sól i cukier w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj przez kilka sekund, aby się połączyć.
Dodać masło i pulsować 10 do 12 razy, aż masło jest w małych kawałkach wielkości grochu. Przy włączonym silniku wlej wodę z lodem do rury podającej i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na mąkę pokładzie i ugniatać szybko w piłkę. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wyłożyć arkusz papieru pergaminem.
Rozwałkuj ciasto nieco większe niż 10x14 cali. Za pomocą linijki i małego noża przyciąć krawędzie.
Umieścić ciasto na przygotowanej blasze i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania jabłek.
Jabłka obrać i przeciąć na pół przez łodygę.
Usuń łodygi i rdzenie ostrym nożem i kulką melona. Jabłka pokroić w poprzek w plastry o grubości 1/4 cala.
Nakładające się na siebie plasterki jabłek ułożyć po przekątnej na środku tarty i kontynuować robienie ukośnych rzędów po obu stronach pierwszego rzędu, aż ciasto pokryje się plasterkami jabłek. (Zwykle nie używam końcówek jabłek, aby układ był piękny.)
Posypać pełnym 1/2 szklanki cukru i kropka z masłem.
Piec przez 45 minut do 1 godziny, aż ciasto zbrązowieje, a krawędzie jabłek zaczną brązowieć. Obracać patelnię raz podczas gotowania. Jeśli ciasto pucha się w jednym obszarze, Wytnij małą szczelinę nożem, aby wypuścić powietrze. Nie martw się! Soki jabłkowe będą się palić na patelni, ale tarta będzie w porządku! Gdy tarta się skończy, podgrzej galaretkę morelową razem z Calvados i umyj jabłka i ciasto całkowicie mieszanką galaretki. Poluzuj tartę metalową szpatułką, aby nie przyklejała się do papieru. Pozostawić do ostygnięcia i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Do naprawdę szybkiej tarty jabłkowej można użyć jednego arkusza mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego.
Rozwałkuj do 10x10 cali, a następnie kontynuuj jabłka.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki