Francuska Sałatka Frisée z boczkiem i jajkami gotowanymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Francuskiej sałatki Frisée z boczkiem i jajkami w koszulce. To danie główne ma 390 kalorii, 13g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. Jeśli masz pod ręką wędzony boczek, pieprz, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 2 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Frisée Z Pancettanem I Gotowanymi Jajkami, Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami.
Instrukcje
Ułóż chleb w jednej warstwie na blasze do pieczenia; piec w 400 przez 20 minut lub do tosty, obracając raz. Super.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżkę kapieli; odstawić boczek na bok.
W dużej misce wymieszać 1 łyżkę kapieli, ocet winny biały i kolejne 4 składniki (przez zmielony pieprz), mieszając trzepaczką.
Dodaj grzanki, boczek, i fryz, podrzucając do płaszcza.
Umieścić 2 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu.
Dodaj biały ocet. Rozbić jajka na patelni; gotować 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness. Ostrożnie wyjmij jajka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; każdą porcję uzupełnij 1 jajkiem w koszulce.
W razie potrzeby posypać popękanym pieprzem.