Francuska jajecznica z olejem truflowym
Przepis Francuska jajecznica z olejem truflowym może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako tani poranny posiłek. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką olej truflowy, szczypiorek, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Francuska Jajecznica Z Olejem Truflowym, Truflowa jajecznica i zwycięzca gratisów, oraz Francuska Jajecznica dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubijamy jajka i wodę. Roztopić 2 łyżki masła w dużej misce ze stali nierdzewnej ustawionej nad garnkiem gotującej się wody.
Dodaj jajka i gotuj na małym ogniu, delikatnie mieszając żaroodporną gumową szpatułką i skrobając dno miski, aż jajka zaczną się ustawiać, około 5 minut.
Dodać pozostałe masło do jaj, 1 kawałek na raz, i gotować, mieszając i skrobanie dno i boki miski, aż jajka są grube i gotowane przez, ale nadal miękkie, o 5 minut dłużej. Doprawić solą i pieprzem; przełożyć na talerze.
Skropić olejem truflowym, posypać szczypiorkiem i podawać od razu z brioche.