Fougasse
Fougasse jest wegańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Jeśli masz mielony pikantny, ciepłą wodę, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Fougasse, Boczek cebulowy fougasse, oraz Fougasse nie jest po francusku dla Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wodę do dużej miski.
Posypać drożdże wodą i pozostawić w stanie niezakłóconym, aż do rozpuszczenia. Wymieszać 1 szklankę mąki, 1 łyżkę ziół, sól morską i 2 łyżki oleju, aż dobrze wymieszane.
Wymieszać w mące, 1 szklankę na raz, aż powstanie gęste i nieco lepkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne. Uformuj w kulkę i umieść w naoliwionej misce. Odwróć ciasto, aby pokryć powierzchnię. Przykryj miskę czystym naczyniem i pozostaw do podwojenia, około 1 godziny.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Kształt w nieregularne owale, około 1 1/2 cala grubości.
Posypać mąkę kukurydzianą na 2 arkusze do pieczenia; przenieść ciasto na patelnie.
Posmaruj każdy Bochenek oliwą z oliwek i posyp pozostałe zioła na wierzchu. Zrób kilka ukośników w chlebie, przecinając ciasto nożem. Przykryj bochenki czystymi naczyniami.
Odstawić ponownie, aż ciasto zacznie ponownie rosnąć, około 20 minut.
Umieść blachy do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 450 stopni F (220 stopni C). Szybko spryskaj niewielką ilość wody na podłogę piekarnika, aby wytworzyć parę i zamknij drzwi piekarnika.
Piec na złoty kolor, około 20 minut.