Formowana sałatka wiśniowo-ananasowa
Formowana sałatka wiśniowo-ananasowa może być przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 72 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 4 g białka i 16 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Mieszanka żelatyny, soku z wiśni maraschino, cukru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 16%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Sałatka z formowanych jajek, sałatka z formowanych szparagów i sałatka z formowanych rabarbarów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średnim rondlu rozpuść żelatynę w zimnej wodzie.
Dodaj ananasa, serek śmietankowy, cukier i soki; gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż serek śmietankowy się rozpuści, a żelatyna się rozpuści. Schłodzić do uzyskania syropu. Dodać śmietanę i wiśnie.
Wlać do naoliwionej formy na 6 filiżanek. Schłodź, aż będzie twarde.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve Y Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.