Food52 ' s Warm Custard Spoon Bread
Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 75 centów za porcję. Mieszanka octu, śmietany, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wiele osób robiło ten przepis, a 133 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łyżka Chleba, Łyżka Chleba, oraz Łyżka Chleba.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść niezgrzane 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia w piekarniku na środkowym stojaku do ogrzania.
Wymieszać suche składniki razem w dużej misce. W innej, dużej misce, ubij razem jajka, mleko, 2 łyżki roztopionego masła, ocet i wanilia.
Dodać suche składniki i powoli mieszać, aż ciasto będzie gładkie i wolne od grudek.
Wyjmij rozgrzane naczynie do pieczenia z piekarnika i dodaj pozostałe 2 łyżeczki masła, używając pędzla do pokrycia podstawy i boków naczynia. Powoli zeskrobać ciasto do naczynia i umieścić go na stojaku piekarnika. Powoli wlać śmietanę na ciasto; nie mieszać.
Piec przez 45 do 50 minut, lub do górnej warstwy jest złoty kolor i nóż wychodzi czysty.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.