Food52 ' s pieczone brokuły z wędzoną papryką Vinaigrette i migdałami Marcona
Food52 pieczone brokuły z wędzoną papryką Vinaigrette i migdałami Marconan to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 13g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.64 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka migdałów marconan, winegret, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Brokuły Pieczone Z Wędzoną Papryką Vinaigrette I Marconan Al, Migdały Marconan przyprawione kminkiem i papryką, oraz Prażone migdały z wędzoną papryką i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. na dużej blasze do pieczenia Wrzuć różyczki brokułów z mżawką oliwy z oliwek i dużą posypką soli koszernej. Piecz przez 20 minut, aż zbrązowieje w plamach.
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu, aż do dość ciepłego, o 2 protokół. Wymieszać czosnek i wędzoną paprykę i zdjąć patelnię z ognia; odstawić na 10 minut.
Do małej miseczki włożyć ocet sherry i szczyptę soli. Powoli ubić olej z papryki. Spróbuj pozostawić większość ciał stałych (papryka i czosnek) na patelni.
Po 20 minutach wyjąć brokuły z piekarnika i wrzucić migdały Marcona na wierzch.
Skropić kilkoma łyżkami vinaigrette, wrzucić, i podawać natychmiast.