Fontina, szparagi i warstwy porów
Fontina, szparagi i warstwy porów mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pietruszki, woda, 2 łyżeczka estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fontina, Speck i warstwy cebuli, Kiełbasa, Fontina i papryka, oraz Warstwy Z Kurczaka-Porów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać szparagi, pory i wodę. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać natkę pietruszki, estragon, skórkę cytryny, sól i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Ułóż połowę kromek chleba w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Górne kromki chleba z połową mieszanki szparagów i posypać 1/2 szklanki sera. Powtórz procedurę z pozostałym chlebem, mieszaniną szparagów i 1/2 szklanki sera.
Połącz 1/8 łyżeczki pieprzu, mleka, jajek i białka, i mieszaj trzepaczką do dobrze wymieszanego.
Wlać mieszaninę mleka na warstwach. Przykryć warstwami i schłodzić przez 8 godzin lub przez noc.
Odsłaniać warstwy; posypać bułką tartą.
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut lub do zestawu.