Fontina, Oliwa i Pizza pomidorowa z bazylią pełnoziarnistą skórką

Fontina, Oliwa i Pizza pomidorowa z bazylią pełnoziarnistą jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 352 kalorie, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz miód, ser fontina, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fontina, Oliwa i Pizza pomidorowa z bazylią pełnoziarnistą skórką, Pizza Nadziewana Skórką Z Pomidorów I Bazylii, oraz Pizzette z Fontiną, pomidorem, bazylią i Prosciutto.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, rozpuścić miód i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, mąki pełnoziarnistej, sól, i 1/8 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do miękkości i sprężystości (około 6 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lekko lepkie). Zagnieść w świeżej bazylii tylko do włączenia.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 40 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło (o grubości około 1/4 cala) na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto ułożyć na blasze do pieczenia obsypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź. Lekko spryskać powierzchnię ciasta sprayem do gotowania; przykryć folią.
Umieścić ciasto w lodówce.
Umieść jeden stojak piekarnika w środkowym ustawieniu. Umieść inny stojak w najniższym ustawieniu i umieść blachę do pieczenia bez obręczy na Dolnym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 50
Wyjąć folię z ciasta; wyrzucić.
Wyjmij rozgrzaną blachę do pieczenia z piekarnika; zamknij drzwi piekarnika. Wsuń ciasto na rozgrzaną blachę do pieczenia, używając szpatułki jako przewodnika.
Piec na najniższym stojaku piekarnika na 500 przez 8 minut.
Ułóż plastry pomidora na papierowych ręcznikach. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Posypać fontina na skorupie, pozostawiając 1/4-calowy granicy. Ułóż plastry pomidora i oliwki na fontinie; posypać mozzarellą. Wierzch z orzeszkami piniowymi.
Piec na środkowym stojaku dodatkowe 8 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i topi się ser.
W razie potrzeby udekoruj popękanym pieprzem.