Fondue czekoladowo-pomarańczowe
Fondue czekoladowo-pomarańczowe wymaga około 30 minut od początku do końca. Ta przystawka zawiera 263 kalorie, 3 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 1,34 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką czekoladę kakaową, syrop kukurydziany, śmietankę pół na pół i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują fondue czekoladowo-pomarańczowe, fondue czekoladowo-pomarańczowe i fondue czekoladowe z kandyzowaną skórką pomarańczową, malinami i makaronikami migdałowymi.
Instrukcje
Na podwójnym bojlerze lub metalowej misce nad ledwo gotującą się wodą podgrzej czekoladę, śmietankę i syrop kukurydziany; mieszaj, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia, wymieszać z likierem pomarańczowym.
Przełożyć do nagrzanego garnka do fondue; utrzymuj fondue w cieple.
Podawać z owocami i ciastem do maczania.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.