Fondue Bonaparte
Fondue Bonaparte to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cydru jabłkowego, sera bonaparte, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 14%. Podobne przepisy to Waiting For Bonaparte Muffaletta (The Remix Edition), Czekoladowe Fondue & Swissmar Żeliwny Zestaw Do Fondue Giveaway, oraz Family Fondue Night {Moje Ulubione Fondue + gratis!}.
Instrukcje
W misce zalej suszone grzyby wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 30 minut.
Odcedzić, zastrzegając moczenie cieczy. Ponownie nawodnione grzyby posiekać, powrócić do namoczonego płynu i odstawić.
W rondlu roztopić masło i pocić szalotki przez 5 minut.
Dodać pokrojone grzyby i ich płyn. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć, aż ciecz zostanie prawie całkowicie odparowana.
Dodać cydr i doprowadzić do wrzenia.
W misce wrzuć ser Bonaparte ze skrobią kukurydzianą.
Dodaj jedną trzecią sera do rondla i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Powtórz z pozostałym serem, jedną trzecią na raz.
Podgrzać mieszaninę do temperatury poniżej wrzenia. Powinien być ładny i gładki, ale nie za gruby.
Zdjąć z ognia i wymieszać z mielonym czosnkiem.
W razie potrzeby dodaj trochę cukru, aby zneutralizować gorycz.
Podawać w garnku do fondue z chlebem i warzywami do zanurzenia.