Focaccia z grillowanym czosnkiem
Przepis Focaccia z grillowanym czosnkiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 226 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka okrągłego chleba focaccia, cebulki czosnku, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Pieczony Czosnek Focaccia, oraz Focaccia Czosnkowo-Tymiankowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania. Obierz luźne papierowe warstwy z cebulek czosnku, ale nie oddzielaj goździków.
Umieść każdą cebulkę czosnku na 18-calowym placu folii o dużej wytrzymałości.
Posmarować olejem; posypać tymiankiem. Owinąć żarówki bezpiecznie w folię.
Przykryć i grill czosnek 4 do 6 cali od średniego ciepła 25 do 35 minut lub aż ząbki czosnku są bardzo miękkie.
Dodaj focaccia do boku grilla przez ostatnie 8 do 10 minut grillowania, obracając raz, aż złoty kolor będzie złoty. Aby podać, wycisnąć czosnek z pojedynczych ząbków na plastry focaccia.