Focaccia z czosnkiem i oliwkami
Focaccia z czosnkiem i oliwkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten chleb ma 138 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz aktywne drożdże, oliwę z oliwek, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chleb Focaccia z pieczonym czosnkiem i oliwkami, Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia z oliwkami.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody w dużej misce i odstawić 5 minut.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 8 uncji mąki (około 1 3/4 szklanki) i 1/4 łyżeczki soli; wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki i 1 łyżkę oleju do mieszaniny drożdży, mieszając do połączenia; złożyć oliwki. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka i elastyczna (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1 uncji (około 1/4 szklanki) mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Naciśnij ciasto na prostokąt 13 x 8 cali na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut.
Szczotka Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju na ciasto.
Posypać równomiernie pokrojonym czosnkiem i 1/4 łyżeczki fleur de sel.
Piec w temperaturze 475 przez 12 minut lub do złotego koloru.
Przełożyć do stelaża z drutu i całkowicie schłodzić przed podaniem.
Pokroić na 10 równych porcji.