Focaccia z cebulą, świeżymi ziołami i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc daj focaccii z cebulą, świeżymi ziołami i Fetanem. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 160 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, orzechy włoskie, ser feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomidor, Świeże Zioła I Feta Crostini, Focaccia z parmezanem i ziołami, oraz Wieloziarnista Focaccia z ziołami i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrozić ciasto chlebowe w lodówce co najmniej 12 godzin.
. Rozgrzej piekarnik do 40
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i cukier; gotować 20 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rozmarynem, tymiankiem, solą i pieprzem.
Umieścić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; odstawić na 5 minut. Poklepać lub rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach 14 x 8 cali (o grubości około 1/4 cala).
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Wymieszaj ciasto z pozostałą 1 łyżką oleju.
Rozprowadzić mieszankę cebuli i orzechów włoskich równomiernie na cieście, pozostawiając 1/2 cala granicy ze wszystkich stron; posypać równomiernie serem.
Piec w 400 na dolnej półce piekarnika przez 25 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złota.