Focaccia nadziewana szpinakiem i fetą
Przepis szpinak i Feta nadziewane focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego pieprzu, sera feta, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, oraz Chleb faszerowany Fetanem i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać połowę szpinaku; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Dodaj pozostały szpinak; gotuj 2 minuty, ciągle mieszając, aż szpinak zwiędnie.
Zdjąć z ognia; wymieszać z fetą i 6 kolejnych składników (przez pieprz).
Umieść ciasto na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; wklep ciasto w prostokąt o wymiarach 15 x 12 cali.
Rozprowadzić mieszankę szpinaku wzdłuż ponad połowę ciasta, pozostawiając 1-calową granicę. Drugą połowę ciasta złożyć na nadzieniu; brzegi docisnąć widelcem.
Wytnij 5 (1-calowych) ukośnych szczelin na wierzchu ciasta.
Połącz mleko i wodę; równomiernie posmaruj ciasto.
Piec w 450 przez 15 minut lub do złotego koloru.