Focaccia Fresh Figowa
Focaccia Fresh figi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na 69 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 9. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, miód, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Świeże warzywa cytrynowe na czerwonej papryce Focaccia, Świeża Focaccia z marynowanym kurczakiem i szpinakiem i karczochem, oraz Chleb Focaccia Herbed Z Czarną Oliwą I Świeżym Rozmarynem.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszaj 1 1/2 łyżki oleju, miodu, skórki i soli. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Wymieszać w 2 1/2 szklanki mąki. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryj ciasto i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Rozwałkować ciasto i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ułóż 2/3 filiżanki fig na cieście; delikatnie zagniataj 4 do 5 razy lub tylko do momentu, gdy figi zostaną włączone do ciasta. Naciśnij na prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryj ciasto. Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub opuszków palców. Delikatnie posmaruj ciasto 1 1/2 łyżeczki oleju.
Powierzchnię ciasta posypać pozostałymi figami, delikatnie wciskając figi do ciasta.
Posypać cukrem i anyżkiem.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru.