Focaccia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich,więc spróbuj Focaccian. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 918 kalorii, 31g białka, oraz 79 g tłuszczu. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka majonezu, suszonych pomidorów, ciasta focaccia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, chleb z bazylią focaccia, jak zrobić chleb z bazylią focaccia, oraz Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Oil 1 (11 przez 17-calowy) blacha do pieczenia.
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w misce do mieszania.
Umieścić ciasto w misce i natrzeć oliwą z oliwek.
Niech ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Ciasto rozluźni się i lekko wyrośnie w misce. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej zagniataj ciasto lekko, aż będzie gładkie.
Rozwałkuj ciasto na prostokątny kształt, około 12 na 10 cali.
Szczotkować nadmiar mąki i przenieść do naoliwionej blachy do pieczenia.
Posmarować oliwą z oliwek i odstawić na około 15 do 20 minut. Wciśnij palce do ciasta, aby uzyskać równomiernie rozmieszczone wgłębienia, posmaruj pozostałą oliwą z oliwek i posyp szarą solą.
Piec około 15 do 20 minut, chleb powinien być rumiany i chrupiący Na spodzie.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do ciepłej temperatury pokojowej.
W międzyczasie połącz suszone pomidory, ocet sherry i oliwę z oliwek w blenderze. Zmiksować na gładką masę i dodać do smaku sól i pieprz.
Pokrój arkusz focaccia na pół tak, jakbyś robił 1 gigantyczną kanapkę.
Wierzch chleba posmarować majonezem, a spód sosem z suszonych pomidorów.
Połóż warstwę każdego pokrojonego mięsa, a następnie warstwę provolone, a następnie warstwę pomidorów. Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem, topujemy rukolą i układamy na wierzchu górną połowę focaccii. Twoja 1 gigantyczna kanapka może być teraz krojona na pojedyncze kanapki lub kęs wielkości kwadratów.