Flądra z sosem krewetkowym to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 29g białka, oraz 9g tłuszczu. Za 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś krewetki, pieprz, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 43%. Podobne przepisy to Flądra z nadzieniem krewetkowym dla 2, Flądra Faszerowana Krewetkami, oraz Flądra z nadzieniem z krewetek.
Instrukcje
1
Posyp każdy filet z flądry sokiem z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Flądry
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
2
Każdy filet obtocz wokół krewetki i zabezpiecz wykałaczką. Posiekaj Pozostałe krewetki; odstawić. Ułóż zwinięte filety szwem w dół w 11-calowym. x 7-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Przykryj i piecz w temperaturze 425° przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryby łatwo się płatkują widelcem, a krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Krewetki
Ryby
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Wykałaczki
Piekarnik
3
Tymczasem w rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Dodać mąkę; stopniowo dodawać mleko, musztardę, biały pieprz i pozostałą sól, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Musztarda
Masło
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodaj pozostałe krewetki. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia, a krewetki zmienią kolor na różowy.
Flądra działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.