Flądra z masłem cytrynowo-limonkowym

Need a pescatariańskie danie główne? Flądra z masłem cytrynowo-limonkowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 275 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bułki tartej, masło, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Flądra z sosem cytrynowo-maślanym, Jamajska Flądra Z Sosem Z Limonki Mango, oraz Pieczona w piecu flądra z Bok Choy, kolendrą i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz flądrę, osusz i umieść płasko na patelni wyłożonej folią. Doprawić flądrę solą i pieprzem.
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać skórki z cytryny i limonki i zdjąć z ognia.
Odstawić 1 łyżkę. masło cytrynowo-limonkowe. Dokładnie umyj 1 stronę każdego fileta pozostałym masłem, pędzel tak, aby zbierał trochę skórki, a także masła. Obróć i umyj drugą stronę każdego fileta rybnego.
W małej misce wymieszaj widelcem bułkę tartą i tymianek.
Posypać równe ilości mieszanki okruchów na każdym filecie i skropić zarezerwowanym masłem cytrynowo-limonkowym.
Piec, aż ryba jest lekko rumiane na górze i płatki łatwo po przekłuciu widelcem, 12 do 15 protokół.
Udekoruj plastrami cytryny i limonki i podawaj z dodatkami pieczonych młodych ziemniaków i brokułów na parze, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.