Flądra Smażona Na Patelni

Flądra Smażona Na Patelni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonej flądry. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 246 kalorii, 26g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flądra Smażona Na Patelni, Smażona Na Maśle Flądra Ikra, oraz Smażona flądra z ziemniakami w pietruszce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filety posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
2
Połącz 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, jajko, białko jaja, szczypiorek i ostry sos w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Ostry SosOstry Sos
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
SólSól
JajkoJajko
3
Mąkę umieścić w osobnym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Pogłębiać 2 filety w mące, wytrząsając nadmiar; zanurzyć w mieszaninie jaj, pokrywając obie strony. Natychmiast umieścić filety na patelni; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż złociste i ryby płatki łatwo testowane widelcem. Powtórzyć z pozostałym olejem, filetami, mąką i mieszaniną jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podawać natychmiast z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćNormalny
Gotowe W19 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn