Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym

Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj flądry gotowanej w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mielony pieprz, imbir, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flądra w rosole imbirowo-sezamowym z Edamame i Bok Choy, Gotowana ryba z rosołem imbirowo-sezamowym, oraz Kurczak Gotowany Z Bok Choy W Rosole Imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wskazówka: spróbuj związać filety z ciemnozielonych szczytów scallion zamiast za pomocą wykałaczek. Zanurz zielone wierzchołki we wrzącej wodzie przez 15 sekund, aby były giętkie i zawiąż luźny węzeł wokół zwiniętych filetów rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
2
Rozłóż filety na powierzchni roboczej, od strony skóry w dół. Doprawić lekko solą i białym pieprzem. Podzielić 1 Tbs. starty imbir wśród filetów i rozprowadzić tak równomiernie, jak to tylko możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Posypać około 1 Tbs. z posiekanej bazylii na filetach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Każdy filet zwijamy, zaczynając od grubszego końca. Zabezpieczyć każdą rolkę wykałaczką (lub zielonymi szczypcami scallion (patrz końcówka poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
5
Bułki posypać lekko odrobiną soli i białego pieprzu. Odstawić. W małym (4-quart) holenderskim piekarniku z ciasną pokrywką (lub innym wytrzymałym garnkiem wystarczająco dużym, aby trzymać rybę ciasno), rozgrzej olej na dużym ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Dodaj szalotka, imbir zapałki, i czosnek. Smażyć przez 1 min., ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
7
Dodaj seler i smażyć przez 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
8
Dodaj chile i nadal smażyć, mieszając, aż seler zacznie mięknąć, o 2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
9
Dodaj bulion z kurczaka i podgrzewaj przez 2 minuty. Wyłącz ciepło i ułóż walcowane ryby w jednej warstwie na mieszance selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
10
Wlać mleko kokosowe na rybę i włączyć ciepło do wysokiej. Jak tylko mleko kokosowe dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do średniego niskiego i przykryć. Dusić, aż ryba będzie nieprzezroczysta i gotowane przez, 8 do 10 min. Jeśli nie jesteś pewien, rozłóż sekcję, aby sprawdzić, czy jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
11
Wyjmij garnek z ognia. Ostrożnie przełożyć rybę łyżką szczelinową lub łopatką rybną na mały, ciepły talerz. Zwrócić garnek do wysokiej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Dodaj pozostałą bazylią, wraz z szalotki, sos rybny, sok z limonki, mirin, i skórki z limonki. Przynieś bulion tylko na wolnym ogniu. Posmakuj bulionu i w razie potrzeby dodaj więcej soli lub mirinu. Do każdej porcji umieść mały kopiec gorącego ryżu jaśminowego w płytkiej misce, wierzch z bułką z rybą i wyjmij wykałaczkę. Kadzi gorący bulion na każdej bułce rybnej i podawać natychmiast. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
ChochlaChochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Podawać z
14
Ryż Jaśminowy Na Parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
1
Rozmiar
2
na bazie sześciu porcji, kalorii
1
320, tłuszcz
2
10, Kalorie Tłuszczowe
1
90, Tłuszcze Nasycone
2
6, białko
3
34, Tłuszcz Jednonienasycony
4
5, węglowodany
5
910, Cholesterol
6
85, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
21, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód

Składniki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn