Flądra Florentyna wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 222 kalorie, 27g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szpinaku, sól, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Flądra Florentyna, Flądra Caribe, oraz Flądra Stefano dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
4
Dodaj szpinak i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
5
Podgrzać do niskiej temperatury, dodać serek śmietankowy i kolejne 5 składników. Dobrze wymieszać; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
6
Mieszankę szpinaku podzielić na filety, rozłożyć równomiernie na każdym z nich i pozostawić 1/4-calowy margines wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
7
Zwiń każdy filet, Jelly roll fashion, zaczynając od końca ogona i zabezpiecz drewnianymi kostkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
Rolka
8
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
9
Piec w temperaturze 350 przez 20 do 22 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.