Flądra aromatyczna do pieca
Aromatyczna flądra do piekarnika to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.37 za porcję. Mieszanka soli, majonezu, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Flądra Aromatyczna, Szybka I Łatwa Pieczona Flądra, oraz Pieczona flądra z czosnkiem i oliwą z oliwek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Przygotuj naczynie do pieczenia 13x9 cali z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Obie strony filetów z flądry doprawić solą.
Umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Posmaruj filety 1 łyżką soku z cytryny.
W misce wymieszać parmezan, roztopione masło, majonez, zieloną cebulę i 2 łyżki soku z cytryny.
Flądrę pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Przełącz piekarnik do broil; filety broil aż szczyty są tylko rumiane, 3 do 5 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.