Flying Fish with Lime-and-Caper Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj latających ryb z limonką i Kaparem Aioli. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $4.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pieprz, ozdoby: gałązki tymianku, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Latający makaron z ikrą i szczypiorkiem z " połowu, Czosnek I Kapar Aioli, oraz Citrus-and-Caper Aïoli.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki wymieszać w płytkim naczyniu. W misce wymieszać jajka i wodę. Ryby zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie mąki.
Wlać olej na głębokość 2 cali w holenderskim piekarniku; rozgrzać olej do 37
Smażyć rybę partiami 2 1/2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Podawać z limonką i Kaparem Aioli; w razie potrzeby udekorować.
* Grouper lub jakakolwiek mała, jędrna sieja może być zastąpiona rybami latającymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.