Florencka pizza bez mleka
Florencka pizza bez mleka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 971 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, dodatki - anchois, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 100 osób cieszyło się, że spróbowało tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Mint Chocolate Chip Brownie Pizza + Pizza Bar Kolacja noce (bezmleczne i bezglutenowe!), Pizza Ratatouille (bezglutenowa i bezmleczna), oraz Bezmleczna Meksykańska Pizza Fiesta.
Instrukcje
Aby zrobić podstawę, przełóż mąkę do miski miksera stołowego (lub robota kuchennego z przystawką do ciasta).
Dodaj 1 łyżeczkę soli z jednej strony miski i drożdże z drugiej.
Dodać 275 ml letniej wody i wymieszać powoli, aż powstanie lepkie ciasto. Podkręć mikser na 5-6 minut, aż szybko wyskoczy wcięcie wciśnięte w ciasto.
Ciasto umieścić w lekko naoliwionej misce, następnie przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu, aby udowodnić, aż podwoi się rozmiar.
W międzyczasie rozgrzać olej na patelni i skwierczeć czosnek przez kilka sekund, następnie wrzucić pomidory, doprawić i dusić przez 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Zagnieść ciasto przez kilka minut, następnie podzielić na pół i zwinąć każdą połowę tak cienko, jak to możliwe.
Połóż każdą podstawę na blasze do pieczenia posypanej kaszą manną. Podziel sos pomidorowy między pizze, rozprzestrzeniając się prawie do krawędzi. Kropki na szpinaku, dodać polewy i skropić odrobiną oleju. Gotować przez 5 minut, a następnie rozbić jajko na każdej pizzy. Zamień blachy do pieczenia, a następnie gotować przez 10 minut więcej lub aż podstawy są gotowane przez.
Skropić bazylią i rukolą kroplą oleju i sokiem z cytryny. Rozrzuć pizzę przed jedzeniem.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzę można łączyć z Sangiovese, winem Barbera i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Cardella Winery Sangiovese z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Cardella Winery Sangiovese]()
Cardella Winery Sangiovese
Makarony, Ryby, Przegrzebki