Fleur De Sel Caramels
Fleur De Sel Caramels wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka syropu kukurydzianego, cukru, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Podobne przepisy to Fleur de Sel Caramels, Fleur de Sel Caramels, oraz Fleur De Sel Caramels.
Instrukcje
Wyłóż 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia z papierem do pieczenia, a następnie lekko posmaruj papier olejem, umożliwiając papierowi drapowanie na 2 strony.
W głębokim rondlu (6 cali średnicy * 4 1/2 cala głębokości), wymieszać 1/4 szklanki wody z cukrem i syropem kukurydzianym, i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Nadal gotować, aż mieszanina będzie ciepły złoty kolor brązowy. Nie mieszaj - po prostu obracaj patelnią, aby wymieszać. Obserwuj uważnie, ponieważ szybko się spali na końcu!
W międzyczasie, na małej patelni, przynieść śmietanę, masło i 1 łyżeczkę fleur de sel na wolnym ogniu na średnim ogniu. Wyłączyć ogrzewanie i odstawić na bok.
Gdy mieszanina cukru ma ciepły złoty kolor, wyłącz ogień i powoli dodaj mieszaninę śmietany do mieszaniny cukru. Ostrożnie! Wybuchnie gwałtownie. Wymieszać wanilią drewnianą łyżką i gotować na średnim małym ogniu przez około 10 minut, aż mieszanina osiągnie 248 stopni (jędrna kula) na termometrze cukierkowym. Bardzo ostrożnie (gorąco!) wlać karmel do przygotowanej patelni i przechowywać w lodówce przez kilka godzin, aż będzie jędrny.
Gdy karmelki są zimne, podważyć arkusz z patelni na deskę do krojenia.
Przetnij arkusz na pół. Zaczynając od długiego końca, zwinąć karmel mocno w 8-calową kłodę. Powtórz z drugim kawałkiem.
Posyp obie kłody fleur de sel, przyciąć końce i pokroić każdą kłódkę w 8 sztuk.
Papier lodowy lub pergaminowy pokroić w kwadraty i owinąć każdy Karmel w papier, skręcając końce. Przechowywać w lodówce i podawać schłodzone karmelki.