Flautas z chorizo i ziemniakami
Chorizo i Flautas ziemniaczane mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,03 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 326 kalorii , 12 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Mieszanka oleju roślinnego, meksykańskiej śmietany, sałaty lodowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj Crispy Taquitos and Flautas , Turkey Chorizo and Potato Tacos i Butternut Squash and Chorizo Pasta , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej olej na średnio wysokim ogniu w dużej, ciężkiej patelni.
Podsmaż cebulę i ziemniaki, aż będą przezroczyste, około 2 minuty.
Dodaj chorizo i smaż, aż będzie w pełni ugotowane, chrupiące i zrumienione, około 10 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż ziemniaki i chorizo do średniej miski i pozwól im ostygnąć.
Podgrzewaj tortille bezpośrednio na palniku gazowym, około 10 sekund z każdej strony, aż staną się miękkie i elastyczne.
Na podgrzaną tortillę nałóż 2 łyżki mieszanki chorizo i ziemniaków i ciasno zwiń, tworząc cygaro.
W osobnej ciężkiej patelni do smażenia rozgrzej tyle oleju, aby sięgał 2,5 cm nad brzegiem patelni. Gdy olej będzie gorący, ostrożnie włóż zwiniętą tortillę do smażenia. Smaż ze wszystkich stron, aż uzyska złoty kolor, około 4 minut. Kontynuuj pracę partiami, aż skończysz ze wszystkimi 10 tortillami.
Przekrój na pół i przełóż na półmisek. Na wierzch połóż sałatę, polej meksykańską cremą i pokruszonym queso fresco.
Podawać z dowolną czerwoną salsą dostępną w sklepie.