Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli

Kanapka Flatiron Steak z ogórkiem, imbirem i Ghost Chili Aioli może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $2.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1011 kalorii, 29g białka, oraz 87 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście kolendry, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem, Kolacja: kanapka stek z ogórkiem, Sałatka imbirowa i czarny majonez Chile, oraz Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli.
Instrukcje
W małej misce przykryć chili bardzo gorącą wodą.
Odstawić na około 1 godzinę, aż zmiękną. Wyrzucić wodę, osuszyć chili, usunąć nasiona (Opcjonalnie) i z grubsza posiekać. Bądź ostrożny, ponieważ to chili jest bardzo hot.In mikserem, dodać żółtko, jajko, sok z cytryny i chili (te małe papryczki pakują dużo ciepła, więc dodaj jak najwięcej). Zmiksować na gładką masę. Gdy blender jest włączony, skropić olejem rzepakowym, aż emulgatory aioli zgęstnieje i zgęstnieje według własnych upodobań (może nie używać całego oleju), a następnie dodać szczyptę soli do smaku.Doprawić mięso z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni ustawionej na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Musi to być żelazna patelnia, aby zachować jak najwięcej ciepła.
Umieść stek na gorącej patelni.
Niech sear 2 do 3 minut, aż dobrze rumiane. Odwróć na drugą stronę i niech sear na 2 do 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i niech stek nadal gotować przez 5 do 10 protokół. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część steku. 120 ° F dla bardzo rzadkich, 125 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich. Po osiągnięciu żądanej temperatury wyjmij stek z patelni na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut. Cienko pokroić mięso na ziarno.Bułki ciabatta pokroić na pół, wyjąć trochę miękkiego chleba, tworząc studnię.
Rozłóż trochę ghost pepper aioli na górnych połówkach rolek.
Warstw pokrojone mięso na dolnych połówkach rolek, a następnie obfite ilości ogórka, imbiru i kolendry.
Skropić sokiem z limonki. Zamknij kanapki i służyć z więcej aioli i wapna klinów.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.