Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli

Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli
Kanapka Flatiron Steak z ogórkiem, imbirem i Ghost Chili Aioli może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $2.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1011 kalorii, 29g białka, oraz 87 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście kolendry, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem, Kolacja: kanapka stek z ogórkiem, Sałatka imbirowa i czarny majonez Chile, oraz Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli.

Instrukcje

1
W małej misce przykryć chili bardzo gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić na około 1 godzinę, aż zmiękną. Wyrzucić wodę, osuszyć chili, usunąć nasiona (Opcjonalnie) i z grubsza posiekać. Bądź ostrożny, ponieważ to chili jest bardzo hot.In mikserem, dodać żółtko, jajko, sok z cytryny i chili (te małe papryczki pakują dużo ciepła, więc dodaj jak najwięcej). Zmiksować na gładką masę. Gdy blender jest włączony, skropić olejem rzepakowym, aż emulgatory aioli zgęstnieje i zgęstnieje według własnych upodobań (może nie używać całego oleju), a następnie dodać szczyptę soli do smaku.Doprawić mięso z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
AioliAioli
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni ustawionej na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Musi to być żelazna patelnia, aby zachować jak najwięcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Umieść stek na gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Niech sear 2 do 3 minut, aż dobrze rumiane. Odwróć na drugą stronę i niech sear na 2 do 3 protokół.
6
Zdjąć patelnię z ognia i niech stek nadal gotować przez 5 do 10 protokół. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część steku. 120 ° F dla bardzo rzadkich, 125 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich. Po osiągnięciu żądanej temperatury wyjmij stek z patelni na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut. Cienko pokroić mięso na ziarno.Bułki ciabatta pokroić na pół, wyjąć trochę miękkiego chleba, tworząc studnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka CiabattaRolka Ciabatta
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Rozłóż trochę ghost pepper aioli na górnych połówkach rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
AioliAioli
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Warstw pokrojone mięso na dolnych połówkach rolek, a następnie obfite ilości ogórka, imbiru i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Skropić sokiem z limonki. Zamknij kanapki i służyć z więcej aioli i wapna klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
AioliAioli

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn