Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli

Flatiron Steak Sandwich Z Ogórkiem, Imbirem I Ghost Chili Aioli
Kanapka Flatiron Steak z ogórkiem, imbirem i Ghost Chili Aioli może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $2.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1011 kalorii, 29g białka, oraz 87 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście kolendry, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chipotle-marynowany stek Flatironowy z awokado-kukurydzianym smakiem, Kolacja: kanapka stek z ogórkiem, Sałatka imbirowa i czarny majonez Chile, oraz Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli.

Instrukcje

1
W małej misce przykryć chili bardzo gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odstawić na około 1 godzinę, aż zmiękną. Wyrzucić wodę, osuszyć chili, usunąć nasiona (Opcjonalnie) i z grubsza posiekać. Bądź ostrożny, ponieważ to chili jest bardzo hot.In mikserem, dodać żółtko, jajko, sok z cytryny i chili (te małe papryczki pakują dużo ciepła, więc dodaj jak najwięcej). Zmiksować na gładką masę. Gdy blender jest włączony, skropić olejem rzepakowym, aż emulgatory aioli zgęstnieje i zgęstnieje według własnych upodobań (może nie używać całego oleju), a następnie dodać szczyptę soli do smaku.Doprawić mięso z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
AioliAioli
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni ustawionej na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Musi to być żelazna patelnia, aby zachować jak najwięcej ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Umieść stek na gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Niech sear 2 do 3 minut, aż dobrze rumiane. Odwróć na drugą stronę i niech sear na 2 do 3 protokół.
6
Zdjąć patelnię z ognia i niech stek nadal gotować przez 5 do 10 protokół. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część steku. 120 ° F dla bardzo rzadkich, 125 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich. Po osiągnięciu żądanej temperatury wyjmij stek z patelni na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut. Cienko pokroić mięso na ziarno.Bułki ciabatta pokroić na pół, wyjąć trochę miękkiego chleba, tworząc studnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka CiabattaRolka Ciabatta
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Rozłóż trochę ghost pepper aioli na górnych połówkach rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
AioliAioli
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
8
Warstw pokrojone mięso na dolnych połówkach rolek, a następnie obfite ilości ogórka, imbiru i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Skropić sokiem z limonki. Zamknij kanapki i służyć z więcej aioli i wapna klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
AioliAioli

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn