Flatbread z ziemniakami Fingerling, grzybami Shitake i olejem truflowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Flatbread z Fingerling ziemniaki, grzyby Shitake, i olej truflowy spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, tymianek plus 2 łyżeczki liści tymianku, grzyby shiitake, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Ziemniaki, Pieczarki, Czerwona Cebula I Czosnek, Jeden posiłek Garnkowy ~ pieczone pałeczki z palcowymi ziemniakami, grzybami, pomidorami i cukinią, oraz Quinoa z porami i grzybami Shitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszać wodę, drożdże i cukier aż do rozpuszczenia, około 5 sekund. Wymieszać z mlekiem w proszku do rozpuszczenia, około 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W Proszku
Cukier
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W dużej misce, ubić razem mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj do mieszaniny drożdży i wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko połączone, o 30 sekund. Przełącz na hak do ciasta i wymieszaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie elastyczne, ale nadal lepkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Drożdże
1
Korzystanie z oleju roślinnego, lekko olej dużej miski. Delikatnie uformuj ciasto w kulkę i przenieś do miski. Obróć kilka razy, aby lekko pokryć olejem, następnie przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (75°F do 80 ° F, patrz notatki szefa kuchni), aż podwoi się rozmiar, około 1 ½ godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Korzystanie z oleju roślinnego, obficie olej ciężki blacha do pieczenia. Używając rąk, podnieś ciasto z miski i delikatnie obróć kilka razy, aby usunąć nadmiar powietrza. Kształt w piłkę i przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć folią i pozostawić w ciepłym miejscu (75 ° F do 80 ° F, patrz notatki Szefa Kuchni) 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Za pomocą opuszków palców Naciśnij i rozłóż ciasto na krawędzie blachy do pieczenia. (Jeśli ciasto łzy, naprawić otwór przez naciśnięcie otaczającego ciasta razem przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (75°F do 80 ° F, patrz notatki szefa kuchni), aż puffy, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ciasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W średnim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć ziemniaki, 4 gałązki tymianku, czosnek, sól, i tyle wody, aby pokryć przez 1 cal. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki są łatwo Przekłute widelcem, o 20 protokół. Natychmiast odcedzić, odrzucając gałązki tymianku i czosnek. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić ziemniaki na 1/4-cala-grube rundy i rezerwy. (Ziemniaki można przygotowywać z wyprzedzeniem i schładzać, przykryć, do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Tymianek
Ziemniak
Czosnek
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
W średnim sauté patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, ciepła oleju rzepakowego i masła, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać grzyby i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
5
Dodaj szalotki i smażyć, aż światło złoty brąz i miękkie, o 2 protokół. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i odstawić. (Grzyby można przygotować przed i schłodzić, przykryć, do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
Pieprz
Sól
1
Ułóż plastry ziemniaków na płaskim chlebie, następnie posmaruj oliwą z oliwek i posyp liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tymianek
Flatbread
Oliwa Z Oliwek
Ziemniak
2
Na wierzchu rozprowadzić mieszankę grzybową, następnie skropić 2 łyżkami oleju z białej trufli i posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Białej Trufli
Grzyby
Pieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sól
3
Piec, obracając patelnię 180 stopni w połowie, aż skorupa będzie jasnobrązowa, 20 do 22 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
4
Podczas pieczenia płaskiego, w małej misce, ubij razem crème fraîche i pozostałe 2 łyżki oleju truflowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Olej Truflowy
Flatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przenieść flatbread do dużej deski do krojenia i ostudzić około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
6
Skropić kremem z olejem truflowym i posypać szczypiorkiem. Używając koła do pizzy lub bardzo ostrego noża, pokrój w plasterki i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Truflowy
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
1
* Ciasto najlepiej rośnie w okolicach 75 ° F do 27°. Jeśli twój dom jest po zimnej stronie, możesz ustawić pojemnik z bardzo gorącą wodą z kranu w pobliżu rosnącego ciasta i przykryć ciasto i gorącą wodę dużym plastikowym pojemnikiem lub miską—będziesz musiał podgrzewać wodę co 30 do 40 minut. Alternatywnie możesz umieścić ciasto (i mały pojemnik z bardzo gorącą wodą) w kuchence mikrofalowej (nie włączonej) lub standardowym piekarniku bez lampki pilotowej, ale z włączonym światłem piekarnika, aby zapewnić delikatne ciepło. * Jeśli chcesz zrobić ten chleb przez okres dwóch dni, gdy ciasto zostało ugniatane, przenieść go do dużej miski naoliwionej, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc. (Ciasto można również przechowywać w dużej plastikowej torebce, którą można ponownie zgrzewać, ale pozostawić mały koniec torebki otwarty, aby umożliwić ucieczkę gazu podczas fermentacji.) Czas w lodówce zajmuje miejsce pierwszego wzrostu. Następnego dnia doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej co najmniej 1 godzinę przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Ciasto
Woda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Torby Ziploc
Mikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona