Flatbread z ziemniakami Fingerling, grzybami Shitake i olejem truflowym

Flatbread z ziemniakami Fingerling, grzybami Shitake i olejem truflowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Flatbread z Fingerling ziemniaki, grzyby Shitake, i olej truflowy spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, tymianek plus 2 łyżeczki liści tymianku, grzyby shiitake, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Ziemniaki, Pieczarki, Czerwona Cebula I Czosnek, Jeden posiłek Garnkowy ~ pieczone pałeczki z palcowymi ziemniakami, grzybami, pomidorami i cukinią, oraz Quinoa z porami i grzybami Shitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszać wodę, drożdże i cukier aż do rozpuszczenia, około 5 sekund. Wymieszać z mlekiem w proszku do rozpuszczenia, około 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W dużej misce, ubić razem mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj do mieszaniny drożdży i wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko połączone, o 30 sekund. Przełącz na hak do ciasta i wymieszaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie elastyczne, ale nadal lepkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
1
Korzystanie z oleju roślinnego, lekko olej dużej miski. Delikatnie uformuj ciasto w kulkę i przenieś do miski. Obróć kilka razy, aby lekko pokryć olejem, następnie przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (75°F do 80 ° F, patrz notatki szefa kuchni), aż podwoi się rozmiar, około 1 ½ godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Korzystanie z oleju roślinnego, obficie olej ciężki blacha do pieczenia. Używając rąk, podnieś ciasto z miski i delikatnie obróć kilka razy, aby usunąć nadmiar powietrza. Kształt w piłkę i przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć folią i pozostawić w ciepłym miejscu (75 ° F do 80 ° F, patrz notatki Szefa Kuchni) 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Za pomocą opuszków palców Naciśnij i rozłóż ciasto na krawędzie blachy do pieczenia. (Jeśli ciasto łzy, naprawić otwór przez naciśnięcie otaczającego ciasta razem przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (75°F do 80 ° F, patrz notatki szefa kuchni), aż puffy, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średnim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć ziemniaki, 4 gałązki tymianku, czosnek, sól, i tyle wody, aby pokryć przez 1 cal. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziemniaki są łatwo Przekłute widelcem, o 20 protokół. Natychmiast odcedzić, odrzucając gałązki tymianku i czosnek. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić ziemniaki na 1/4-cala-grube rundy i rezerwy. (Ziemniaki można przygotowywać z wyprzedzeniem i schładzać, przykryć, do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W średnim sauté patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, ciepła oleju rzepakowego i masła, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać grzyby i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
5
Dodaj szalotki i smażyć, aż światło złoty brąz i miękkie, o 2 protokół. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i odstawić. (Grzyby można przygotować przed i schłodzić, przykryć, do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
SólSól
1
Ułóż plastry ziemniaków na płaskim chlebie, następnie posmaruj oliwą z oliwek i posyp liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
FlatbreadFlatbread
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
2
Na wierzchu rozprowadzić mieszankę grzybową, następnie skropić 2 łyżkami oleju z białej trufli i posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Białej TrufliOlej Z Białej Trufli
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SólSól
3
Piec, obracając patelnię 180 stopni w połowie, aż skorupa będzie jasnobrązowa, 20 do 22 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Podczas pieczenia płaskiego, w małej misce, ubij razem crème fraîche i pozostałe 2 łyżki oleju truflowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Olej TruflowyOlej Truflowy
FlatbreadFlatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przenieść flatbread do dużej deski do krojenia i ostudzić około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Skropić kremem z olejem truflowym i posypać szczypiorkiem. Używając koła do pizzy lub bardzo ostrego noża, pokrój w plasterki i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Ciasto najlepiej rośnie w okolicach 75 ° F do 27°. Jeśli twój dom jest po zimnej stronie, możesz ustawić pojemnik z bardzo gorącą wodą z kranu w pobliżu rosnącego ciasta i przykryć ciasto i gorącą wodę dużym plastikowym pojemnikiem lub miską—będziesz musiał podgrzewać wodę co 30 do 40 minut. Alternatywnie możesz umieścić ciasto (i mały pojemnik z bardzo gorącą wodą) w kuchence mikrofalowej (nie włączonej) lub standardowym piekarniku bez lampki pilotowej, ale z włączonym światłem piekarnika, aby zapewnić delikatne ciepło. * Jeśli chcesz zrobić ten chleb przez okres dwóch dni, gdy ciasto zostało ugniatane, przenieść go do dużej miski naoliwionej, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc. (Ciasto można również przechowywać w dużej plastikowej torebce, którą można ponownie zgrzewać, ale pozostawić mały koniec torebki otwarty, aby umożliwić ucieczkę gazu podczas fermentacji.) Czas w lodówce zajmuje miejsce pierwszego wzrostu. Następnego dnia doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej co najmniej 1 godzinę przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
CiastoCiasto
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Torby ZiplocTorby Ziploc
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1(może być lub przeglądać)aktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîchecrème fraîche4(około 1 cala szerokości i 3 cale długości) fingerling ziemniaków(około 1 cala szerokości i 3 cale długości) fingerling ziemniaków4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)świeży szczypiorek, mielonyświeży szczypiorek, mielony113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki świeżych grzybów shiitake, na łodygach i cienko pokrojonychfiliżanki świeżych grzybów shiitake, na łodygach i cienko pokrojonych1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek, obrany i zmiażdżony tyłem nożaczosnek, obrany i zmiażdżony tyłem noża3(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suche mleko w proszkusuche mleko w proszku2(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszalotka mielona (z 2 średnich szalotek)szalotka mielona (z 2 średnich szalotek)11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4gałązkiświeży tymianek plus 2 łyżeczki świeżych liści tymiankuświeży tymianek plus 2 łyżeczki świeżych liści tymianku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z białej trufliolej z białej trufli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła woda (105-115 ° F) ciepła woda (105-115 ° F)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn