Flatbread z suszonymi pomidorami, rozmarynem i Fontiną
Flatbread z suszonymi pomidorami, rozmarynem i Fontinanem to Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 78 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś sól, 2 łyżeczki rozmarynu, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony Fontinan i jarmuż z suszonymi pomidorami, Piersi z kurczaka nadziewane Fontiną, karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Jak zrobić domowe suszone na słońcu (suszone w piekarniku) pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miseczce umieścić gałązki oleju i rozmarynu; w wysokiej kuchence mikrofalowej przez 30 sekund.
Odstawić na 15 minut. Delikatnie wycisnąć olej z rozmarynu; wyrzucić gałązki.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 1/2 szklanki mąki i drożdży w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj 1/2 szklanki ciepłej wody; odstawić 20 minut.
Dodać olej rozmarynowy, 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki plus 2 łyżki ciepłej wody, posiekany rozmaryn i 3/4 łyżeczki soli; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżeczkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Dziurkować ciasto w dół; uformować w kulkę.
Umieścić bezpośrednio na blasze do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Ułóż pomidory na płaskim chlebie, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Posypać serem; delikatnie wcisnąć dodatki do ciasta.
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w 500 przez 10 minut lub do złotego koloru.