Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami

Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami
Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 152 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciepłej wody, ser parmigiano-reggiano, mączka kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Flatbread z Pancettanem i szparagami, Flatbread Z Pancettą, Mozzerellą I Szparagami, oraz Placek ze słodkich ziemniaków z kozim serem i pancettą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć ciepłą wodę i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodać 6 uncji (około 1 1/4 szklanki) mąki i 1/2 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1 uncji (około 1/4 szklanki) mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj tymianek, pancetta, i czosnek do patelni; smażyć 5 minut lub aż pancetta jest chrupiące. Wymieszać z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Rozgrzej piekarnik do 47
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku na 15 minut, aby rozgrzać. Punch ciasto dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Rozciągnij ciasto w 10-calowe koło na mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Posypać 1 łyżką mąki kukurydzianej na rozgrzanej blasze do pieczenia i umieścić ciasto na blasze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Rozprowadzić mieszaninę pancetta równomiernie na cieście. Ułóż cienko pokrojone pionowo szparagi na mieszaninie pancetty; posyp równomiernie rozdrobnionym, częściowo odtłuszczonym serem mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Część Odtłuszczonego Sera MozzarellaCzęść Odtłuszczonego Sera Mozzarella
SzparagiSzparagi
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
CiastoCiasto
10
Piec flatbread w 475 przez 10 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Posypać świeżo startym serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
SerSer
13
Pokrój flatbread na 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn