Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami
Flatbread z pancettą, mozzarellą i szparagami może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 152 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ciepłej wody, ser parmigiano-reggiano, mączka kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Flatbread z Pancettanem i szparagami, Flatbread Z Pancettą, Mozzerellą I Szparagami, oraz Placek ze słodkich ziemniaków z kozim serem i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ciepłą wodę i drożdże w dużej misce; odstawić 5 minut. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 6 uncji (około 1 1/4 szklanki) mąki i 1/2 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1 uncji (około 1/4 szklanki) mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj tymianek, pancetta, i czosnek do patelni; smażyć 5 minut lub aż pancetta jest chrupiące. Wymieszać z pieprzem.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku na 15 minut, aby rozgrzać. Punch ciasto dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Rozciągnij ciasto w 10-calowe koło na mące.
Posypać 1 łyżką mąki kukurydzianej na rozgrzanej blasze do pieczenia i umieścić ciasto na blasze.
Rozprowadzić mieszaninę pancetta równomiernie na cieście. Ułóż cienko pokrojone pionowo szparagi na mieszaninie pancetty; posyp równomiernie rozdrobnionym, częściowo odtłuszczonym serem mozzarella.
Piec flatbread w 475 przez 10 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Posypać świeżo startym serem Parmigiano-Reggiano.
Pokrój flatbread na 8 klinów.