Flatbread z krewetkami i hummusem z białej fasoli

Flatbread z krewetkami i hummusem z białej fasoli
Flatbread z krewetek i białej fasoli Hummus może być dobry przepis, aby rozwinąć swój chleb pole receptury. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 39g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.95 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Flatbread z krewetkami i hummusem z białej fasoli, Karmelizowana Cebula I Biała Fasola Flatbread, oraz Tunan i biała fasola Sałatka Flatbread Pizza {giveaway!}.

Instrukcje

1
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszać wodę, drożdże i cukier aż do rozpuszczenia, około 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić do spienienia, o 5 minut. W dużej misce, ubić razem mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj do mieszaniny drożdży i wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko połączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
4
Dodać olej i wymieszać na niskiej prędkości, aż tylko połączone, o 30 sekund. Przełącz na hak do ciasta i wymieszaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie elastyczne i odciągnie się z boków, około 8 minut. (Ciasto powinno być jędrne i wilgotne, ale nie lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Lekko olej dużej miski. Delikatnie uformuj ciasto w kulkę i przenieś do miski. Obróć kilka razy, aby lekko pokryć olejem, następnie przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (80°F do 85 ° F, patrz notatki szefa kuchni), aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podczas gdy ciasto rośnie, umieść stojak w pobliżu dna piekarnika i góry kamieniem do pizzy lub ciężką blachą do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 232° przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
7
Ustaw gładkie rolki maszyny do makaronu na najszerszym ustawieniu (patrz notatki Szefa Kuchni). Ciasto podzielić na 6 równych części. Pokrywa 5 części z folią. Uformuj pozostały kawałek w szorstki prostokąt i podawaj przez rolki raz, aby spłaszczyć się w przybliżeniu w prostokącie 12 na 4 cale, o grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Przenieść płaski chleb na dużą blachę do pieczenia, kurz z mąką i góry arkuszem pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Rozwałkować Pozostałe płaski chleb w ten sam sposób, układając między warstwami papieru pergaminowego. Przykryć folią, aż będzie gotowa do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
10
Przenieść 1 lub więcej płaskich chlebów do rozgrzanego kamienia pizzy i piec w partiach, aż lekko nadmuchane, ale nadal blady, o 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
11
Przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Pozostaw piekarnik włączony. DO AHEAD: płaski chleb może być przygotowany z wyprzedzeniem i zamrożony, owinięty szczelnie w pergamin i folię, do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
1
Przełożyć ząbki czosnku na 6-calowy kwadrat folii, skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek, posypać 1/8 łyżeczki soli i szczelnie owinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Piec do miękkości, o 45 protokół. Rozpakować i ostudzić. DO AHEAD: prażony czosnek można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wycisnąć ząbki czosnku ze skóry do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodaj białą fasolę, pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek, ocet, sok z cytryny, tahini, rozmaryn, i pozostałe 1 łyżeczka soli i przecier do gładkiej, o 2 protokół. DO AHEAD: Hummus można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić w hermetycznym pojemniku do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Fasola BiałaFasola Biała
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
OcetOcet
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
TahiniTahini
SólSól
1
W dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż lekko przeźroczysty i zaczyna mięknąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać cukier i 4 łyżeczki wody i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, 12 protokół. Wymieszać sól i pieprz, a następnie przenieść do średniej miski do ostygnięcia. DO AHEAD: cebulę można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pory i sauté, mieszając od czasu do czasu, aż miękkie i półprzezroczyste, o 8 protokół. Wymieszać sól i pieprz, a następnie przenieść do średniej miski do ostygnięcia. DO AHEAD: pory można przygotowywać z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść stojak w pobliżu dna piekarnika i góry kamieniem do pizzy lub ciężką blachą do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 232° przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
2
Posmaruj każdy płaski chleb oliwą z oliwek i posmaruj hummusem. Cebulę i pory rozsypać i top z plasterkami cytryny i krewetek. Rozsypać serem, następnie posypać solą i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
FlatbreadFlatbread
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SerSer
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
CebulaCebula
KrewetkiKrewetki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
PorPor
CytrynaCytryna
SólSól
3
Przenieść 1 lub więcej płaskich chlebów do rozgrzanego kamienia pizzy i piec partiami, aż polewy są rozgrzane i ser topi się, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieś płaski chleb na dużą deskę do krojenia i top z mikro zieleni. Używając bardzo ostrego noża, pokrój na 6 cienkich plasterków i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn