Flansy z sosem Marsala i karmelem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Flans z Marsalanem i sosem karmelowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 538 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli kupiłeś sos karmelowy, marsala, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flanki kokosowe z kawowym karmelem, Flansy Waniliowo-Bananowo-Karmelowe, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż sześć 3/4-filiżanek budyniu lub ramekins w 13x9x2-calowej patelni do pieczenia.
Śmietanę, cukier, 2 łyżki Marsali i skórkę z cytryny połączyć w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści (krem będzie tylko letni).
Jajka i żółtka ubić w średniej misce, aż do dobrze wymieszanego.
Ubij w śmietanie, następnie wanilii.
Wlać krem do kubków, dzieląc równo.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków kubków kremu.
Piec flans, aż delikatnie ustawić w centrum, o 35 protokół.
Wyjąć flans z łaźni wodnej i przechowywać w lodówce odkryte aż bardzo zimne i twarde, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Używając noża, przeciąć wokół flanek w filiżankach, aby poluzować. Odwróć na płytki, wstrząsając, aby usunąć, jeśli to konieczne. Wymieszać sos karmelowy w małym rondlu na średnim ogniu do ogrzania, o 2 protokół.
Ubij w pozostałych 3 łyżkach Marsali.
Flanki podawać z sosem karmelowym.