Flansy z sosem Marsala i karmelem

Flansy z sosem Marsala i karmelem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Flans z Marsalanem i sosem karmelowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 538 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli kupiłeś sos karmelowy, marsala, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Flanki kokosowe z kawowym karmelem, Flansy Waniliowo-Bananowo-Karmelowe, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż sześć 3/4-filiżanek budyniu lub ramekins w 13x9x2-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
Śmietanę, cukier, 2 łyżki Marsali i skórkę z cytryny połączyć w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści (krem będzie tylko letni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Jajka i żółtka ubić w średniej misce, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ubij w śmietanie, następnie wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać krem do kubków, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
7
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków kubków kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec flans, aż delikatnie ustawić w centrum, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć flans z łaźni wodnej i przechowywać w lodówce odkryte aż bardzo zimne i twarde, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Używając noża, przeciąć wokół flanek w filiżankach, aby poluzować. Odwróć na płytki, wstrząsając, aby usunąć, jeśli to konieczne. Wymieszać sos karmelowy w małym rondlu na średnim ogniu do ogrzania, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
11
Ubij w pozostałych 3 łyżkach Marsali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Flanki podawać z sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn