Flansy Dyniowe Podwójnie Imbirowe
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 220 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Jeśli 52 grosze za porcję spada twój budżet, Podwójnie imbirowe Flansy z dyni mogą być super bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, imbir, dynię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flansy Z Dyni, Muffinki dyniowe podwójnie imbirowe ze słodkimi kandyzowanymi orzechami pekan, oraz Piernikowe Flanki Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować karmel, lekko pokryć 6 (6-uncji) ramekinów sprayem do gotowania.
Połącz 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować 4 minuty lub aż cukier się rozpuści, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Gotować, bez mieszania, 6 minut lub aż mieszanina zmieni kolor na złoty wokół zewnętrznych krawędzi. Podzielić równomiernie na przygotowane ramekiny. Odstawić.
Aby przygotować flan, połącz 1/3 szklanki cukru i żółtka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać dynię i kolejne 3 składniki (przez cynamon).
Połącz mleko, pół na pół i świeży imbir.
Podgrzać mieszaninę mleka na średnim ogniu w ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować). Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Zmniejszyć ogień i gotować do 160, stale mieszając trzepaczką .
Zdjąć z ognia. Przecedzić przez sito nad dużą miską; wyrzucić ciała stałe.
Mieszaninę mleczną podzielić równomiernie pomiędzy przygotowane ramekiny.
Umieść filiżanki w 13 x 9 cali patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Schłodzić co najmniej 8 godzin.
Ostrożnie poluzuj krawędzie kremów nożem. Odwróć ramekiny na talerze.
Skropić pozostały karmel na kremie.