Flanki kokosowe z rumem
Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka vanillan ekstrakt, jaja, mleko kokosowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Flanki Kokosowe, Migdałowo-Kokosowe Flanki, oraz Flanki kokosowe z kawowym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw osiem 1/2-cup ramekins w patelni do pieczenia. W małym, ciężkim rondlu doprowadzić cukier i wodę do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu; mieszać od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż powstanie bursztynowy karmel, 6 do 8 minut. Natychmiast wlać karmel do ramekinów, wirując je do pokrycia.
W dużej misce ubijamy jajka, aż się spienią.
Ubij w mleku kokosowym, pełnym mleku, słodzonym mleku skondensowanym, rumie, wanilii i cynamonie.
Wlać wrzącą wodę do patelni do pieczenia, aby osiągnąć dwie trzecie drogi w górę boków ramekinów.
Piecz krem przez około 50 minut lub do momentu ustawienia.
Niech ostygnie w łaźni wodnej. Za pomocą ręczników papierowych zmyj olej kokosowy, który unosił się na powierzchnię.
Rozłóż cienki nóż wokół każdego flana. Odwrócić każdy ramekin na talerzu deserowym; niech karmel skropić na talerzu.
Udekorować miętą i podawać.