Flanki kokosowe z kawowym karmelem

Flanki kokosowe z kawowym karmelem
Flanki kokosowe z kawą karmel może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 311 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, espresso w proszku instant, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flanki kawowo-Kardamonowe z pomarańczowym Crème Fraîche, Flansy Waniliowo-Bananowo-Karmelowe, oraz Flansy z sosem Marsalan i karmel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj razem espresso w proszku i wodę, aż proszek się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
WodaWoda
3
Gotować 1/2 szklanki cukru ze szczyptą soli w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Usuń karmel z ognia i ubijaj w espresso (mieszanka energicznie pary i bąbelków). Gdy pęcherzyki zaczną ustępować, natychmiast podzielić mieszaninę między ramekiny, przechylając się do pokrycia dna, i odstawić do stwardnienia, o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Podczas gdy karmel twardnieje, przynieś mleko kokosowe i pełne mleko tylko na wolnym ogniu, mieszając, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Mleko PełneMleko Pełne
KarmelKarmel
6
W dużej misce ubić całe jajka, żółtka, sól i pozostałe 2/3 szklanki cukru, następnie dodać ciepłą mieszaninę mleka w strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-ćwiartkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
8
Podziel krem między ramekiny. Ułóż ramekiny na ręczniku w małej patelni do pieczenia wyłożonej złożonym ręcznikiem kuchennym (tylko na dole).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Piec kremy w gorącej kąpieli wodnej, Odkryte, w środku piekarnika, aż kremy są ustawione wokół krawędzi, ale nadal drżą lekko w centrach, o 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Rozluźnij cienki nóż po bokach każdego flana, a następnie przenieś ramekiny do stojaka i całkowicie ostudź. Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
11
Aby zdemontować, Odwróć małe płytki nad ramekinami i odwróć flanki na płytki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
* Flans można schłodzić w ramekinach do 2 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn