Flanki kokosowe z kawowym karmelem
Flanki kokosowe z kawą karmel może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 311 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, espresso w proszku instant, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flanki kawowo-Kardamonowe z pomarańczowym Crème Fraîche, Flansy Waniliowo-Bananowo-Karmelowe, oraz Flansy z sosem Marsalan i karmel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wymieszaj razem espresso w proszku i wodę, aż proszek się rozpuści.
Gotować 1/2 szklanki cukru ze szczyptą soli w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel.
Usuń karmel z ognia i ubijaj w espresso (mieszanka energicznie pary i bąbelków). Gdy pęcherzyki zaczną ustępować, natychmiast podzielić mieszaninę między ramekiny, przechylając się do pokrycia dna, i odstawić do stwardnienia, o 10 minut.
Podczas gdy karmel twardnieje, przynieś mleko kokosowe i pełne mleko tylko na wolnym ogniu, mieszając, a następnie usuń z ognia.
W dużej misce ubić całe jajka, żółtka, sól i pozostałe 2/3 szklanki cukru, następnie dodać ciepłą mieszaninę mleka w strumieniu, ubijając.
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-ćwiartkowej.
Podziel krem między ramekiny. Ułóż ramekiny na ręczniku w małej patelni do pieczenia wyłożonej złożonym ręcznikiem kuchennym (tylko na dole).
Piec kremy w gorącej kąpieli wodnej, Odkryte, w środku piekarnika, aż kremy są ustawione wokół krawędzi, ale nadal drżą lekko w centrach, o 1 1/4 godziny.
Rozluźnij cienki nóż po bokach każdego flana, a następnie przenieś ramekiny do stojaka i całkowicie ostudź. Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny.
Aby zdemontować, Odwróć małe płytki nad ramekinami i odwróć flanki na płytki.
* Flans można schłodzić w ramekinach do 2 dni.