Flanki Kokosowe
Kokosowe Flansy to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać żółtka, triple sec, kokos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Flanki kokosowe z rumem, Migdałowo-Kokosowe Flanki, oraz Flanki kokosowe z kawowym karmelem.
Instrukcje
Wymieszać olej i 1 łyżkę wody w małej misce.
Szczotka wewnątrz ośmiu 3/4-cup budyń kubki lub ramekins z mieszaniny oleju.
Połącz 1 szklankę cukru i pozostałą 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast i wirując od czasu do czasu, około 9 minut. Natychmiast podziel karmel pomiędzy przygotowane kubki budyniowe. Używając rękawic kuchennych, przechyl każdy kubek kremu, aby pokryć dno karmelem.
Umieść filiżanki w dużej patelni do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż kokosa na blasze do pieczenia. Tosty w piekarniku, aż światło złoty, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. Utrzymuj temperaturę pieca.
Połącz mleko kokosowe i mleko w innym średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Osłona; strome 10 minut.
Usuń fasolę wanilii. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 3/4 szklanki cukru w dużej misce, aż gruby i blady, o 4 protokół. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj.
Trzepaczka w triple sec. wymieszać w 1/2 szklanki tosty Kokosowe.
Dziel budyń między karmelowymi miseczkami.
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków kubków kremu.
Piec, aż kremy są prawie ustawione i przenieść tylko lekko, gdy kubki są wstrząśnięte delikatnie, o 50 protokół.
Usuń kremy z wody. Lekko schłodzić. Chill uncovered overnight.
Uruchom mały ostry nóż wokół kremu, aby poluzować. Aby odkręcić każdy krem, umieść talerz na szczycie kubka z kremem. Mocno chwyć kubek kremu i talerz i odwróć, delikatnie potrząsając i umożliwiając osadzenie kremu na talerzu.
Posypać kremem z pozostałym 1/4 szklanki tosty kokosowe i służyć.