Flanki kawowo-Kardamonowe z pomarańczowym Crème Fraîche

Flanki kawowo-Kardamonowe z pomarańczowym Crème Fraîche
Kawa-kardamon Flans z pomarańczą Crème Fraîche jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, pomarańczowy crème fraîche, zmielone ziarna espresso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kawa I Kardamon Creme Brulée, Blood Orange Ambrozja Z Crème Fraiche, oraz Blood Orange Polentan Upside Down-ciasto z bitą śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj 1 szklankę cukru, 1/3 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż karmel ma głęboki bursztynowy kolor, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnię od czasu do czasu, około 7 minut. Pracując szybko, wlej karmel do ośmiu 3/4 szklanek budyniu. Przechyl i obróć każdą filiżankę, aby pokryć boki i dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KarmelKarmel
BudyńBudyń
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wymieszaj mleko, mieloną kawę, kardamon i 1/2 szklanki cukru w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa MielonaKawa Mielona
KardamonKardamon
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć patelnię z ognia; niech mieszaninę strome 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Żółtka ubić, całe jajka i pozostałą 1/2 szklanki cukru w dużej misce do wymieszania. Powrót mieszaniny mleka na wolnym ogniu; stopniowo ubijać do mieszaniny jaj. Przesiać kilka warstw zwilżonej gazy, przecedzić krem do miski, a następnie podzielić między kubki wyłożone karmelem. Ułóż kubki w metalowej patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
KarmelKarmel
BudyńBudyń
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek. Patelnię luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Piec flans 20 protokół. Podnieś folię, aby umożliwić ucieczkę pary. Wymienić folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Pieczemy flanki do miękkiego ułożenia w środku, podnosząc folię co 10 minut, o 35 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Usuń flany z wody. Flans Chill 4 godziny; przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Obróć nóż wokół flanek. Obróć się na talerze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
11
Podawać z creme fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn