Flanki kawowo-Kardamonowe z pomarańczowym Crème Fraîche
Kawa-kardamon Flans z pomarańczą Crème Fraîche jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, pomarańczowy crème fraîche, zmielone ziarna espresso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kawa I Kardamon Creme Brulée, Blood Orange Ambrozja Z Crème Fraiche, oraz Blood Orange Polentan Upside Down-ciasto z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 1 szklankę cukru, 1/3 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż karmel ma głęboki bursztynowy kolor, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnię od czasu do czasu, około 7 minut. Pracując szybko, wlej karmel do ośmiu 3/4 szklanek budyniu. Przechyl i obróć każdą filiżankę, aby pokryć boki i dół.
Wymieszaj mleko, mieloną kawę, kardamon i 1/2 szklanki cukru w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i wymieszaj.
Zdjąć patelnię z ognia; niech mieszaninę strome 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Żółtka ubić, całe jajka i pozostałą 1/2 szklanki cukru w dużej misce do wymieszania. Powrót mieszaniny mleka na wolnym ogniu; stopniowo ubijać do mieszaniny jaj. Przesiać kilka warstw zwilżonej gazy, przecedzić krem do miski, a następnie podzielić między kubki wyłożone karmelem. Ułóż kubki w metalowej patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków filiżanek. Patelnię luźno przykryć folią.
Piec flans 20 protokół. Podnieś folię, aby umożliwić ucieczkę pary. Wymienić folię.
Pieczemy flanki do miękkiego ułożenia w środku, podnosząc folię co 10 minut, o 35 minut dłużej.
Usuń flany z wody. Flans Chill 4 godziny; przykryć i schłodzić przez noc.
Obróć nóż wokół flanek. Obróć się na talerze.