Flandango
Flandango może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 8G tłuszczu i w sumie 275 kalorii. Za 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 10 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Mieszanka przetworów morelowych, ekstraktu wanillanowego, polewy do lodów toffi i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj podobne przepisy.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: Brytfanna wystarczająco duża, aby pomieścić 8 kubków z kremem z co najmniej 1-calowym zapasem około 8 kubków z kremem szklana lub miska ze stali nierdzewnej z wylewką drobny sitko Mały niereaktywny rondel czajnik wrząca woda
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W rondelku połącz mleko, pół na pół, wanilię i cukier. Doprowadzić do nagiego wrzenia na średnim ogniu.
Następnie umieść 1 do 2 łyżek każdej polewy w każdej z filiżanek kremu. Polewa powinna znajdować się kilka milimetrów z boku kubka z kremem.
Oddziel 3 jajka łyżką cedzakową. Zarezerwuj białych. (Uwaga: zamroź białka w tackach z lodem. Po zamrożeniu białek umieść zamrożone kostki w zamykanych na suwak torebkach do zamrażania. Zamrożone białka można zamrozić do roku.)
Umieść miskę miksującą na gumowej podkładce lub mokrym ręczniku, aby miska nie wymknęła się spod kontroli. W misce wymieszaj pozostałe całe jajka i żółtka. Ubij jajka trzepaczką, aż lekko zgęstnieją i rozjaśnią kolor. Ubijając jajka, skrop około jednej czwartej gorącego mleka. Teraz ubij hartowane jajka z powrotem do rondla z pozostałą mieszanką mleka.
Umieść sitko o drobnych oczkach nad szklaną lub stalową miską z dziobkiem.
Wlej mieszaninę jajek przez sitko, aby złapać zsiadłe kawałki lub cząsteczki jajka, które mogą znajdować się w mieszance.
Umieść kubki z kremem na brytfannie. Równomiernie rozprowadź krem do kubków z kremem, skracając się przy pierwszym przejściu.
Umieść patelnię na środkowym ruszcie piekarnika i wlej wrzącą wodę na patelnię tuż pod poziomem kremu.
Gotuj flany przez około 40 minut lub do momentu, gdy lekko się kołysają, gdy patelnia jest poruszona, około 40 minut. Możesz również włożyć nóż do obierania w połowie drogi między krawędzią a środkiem. Jeśli wyjdzie czysty, flans są gotowe. Za pomocą szczypiec wyjmij kubki z patelni na wyłożoną ręcznikiem blachę. Pozwól wodzie na brytfannie ostygnąć przed wyrzuceniem. Ostudzić, przykryć i schłodzić.