Przepis karmelowo-serowy Flan może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 7 godzin i 10 minut. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 533 kalorie, 13g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać serek, białka, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Krem z serem karmelowym (Flan de Queso), Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym, oraz Krem karmelowy lub Flan de Huevo.
Instrukcje
1
Gotować 1 szklanka cukru w 9-calowej okrągłej patelni ciasto na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż cukier topi się i zmienia kolor na złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
2
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 5 minut. (Cukier twardnieje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
W międzyczasie w dużej misce ubijamy żółtka i kolejne 5 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Białka, serek śmietankowy i pozostałą 1/2 szklanki cukru utrzeć w blenderze na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać 2 szklanki mieszaniny żółtka i proces, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę białek z pozostałą mieszaniną żółtka aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
żółtko Jaja
6
Na patelni zalać karmelizowanym cukrem kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Umieść patelnię tortową na dużej płytkiej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
8
Dodaj gorącą wodę do dużej patelni na głębokość jednej trzeciej boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
9
Piec w 350 przez 50 do 60 minut lub aż nóż włożony do środka flan wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
10
Wyjąć patelnię z wody; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 2 godzin). Przykryć i schłodzić od 4 godzin do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
11
Uruchom nóż wokół krawędzi flan poluzować; odwrócić na talerzu. (Po odwróceniu, flan zajmie około 30 sekund, aby zsunąć się z patelni. Pamiętaj, aby użyć talerza do serwowania z wargą, aby złapać dodatkowy sos karmelowy.)