Flan portowy o zapachu cytrusów

Flan portowy o zapachu cytrusów
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Flan o zapachu cytrusów może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 521 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomarańczy, cytryny, bitej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flan portowy o zapachu cytrusów, Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, oraz Bita Śmietana O Zapachu Cytrusów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, przechylić i wstrząsnąć 2/3 szklanki cukru często, aż upłynni i zmieni kolor na bursztynowy, 3 do 5 minut. Natychmiast wlać do 10-calowej patelni do ciasta (o pojemności co najmniej 6 filiżanek). Szybko przechyl patelnię, aby rozłożyć syrop na dnie; nie musi całkowicie pokrywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
2
Opłucz pomarańczę i cytrynę; obieraczką do warzyw obrać w cienkie paski kolorowe części pomarańczy i skórki cytryny. Na nieumytej patelni wymieszaj skórkę z pozostałym 1 szklanką cukru, naciskając skórkę drewnianą łyżką, aby uwolnić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Do mieszanki cytrusowo-cukrowej dodać mleko i śmietanę. Ustawić na średnim ogniu i od czasu do czasu mieszać, aż do gotowania na parze (nie gotować). Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W międzyczasie, w misce, ubić żółtka i port do blend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać gorącą mieszaninę mleka przez drobny sitko do szklanej miary 1-litrowej; wyrzucić skórkę. Stopniowo ubijać mieszaninę mleka w mieszaninę żółtka do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Ustaw karmelową patelnię na ciasto w nieco większej patelni do pieczenia o głębokości około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
7
Mieszankę kremu zalać karmelem. Ostrożnie przenieść obie patelnie do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wlać około 1 cala wrzącej wody do zewnętrznej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Piec, aż środek kremu ledwo jiggles gdy pie pan jest delikatnie wstrząśnięty, 40 do 45 minut. Wyjąć krem z gorącej wody i schłodzić do ostygnięcia, około 1 1/2 godziny; przykryć i schłodzić co najmniej 12 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
10
Wsadź nóż między flan i pan edge. Odwróć duży talerz na flan; trzymając patelnię i talerz szczelnie razem, odwróć i pozwól, aby flan i syrop wyślizgnęły się. Zdejmij patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Pokrój flan na kliny i Użyj serwera pie do przeniesienia na talerze. Łyżka syropu równo na porcjach; udekorować plasterkami truskawek, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Serwer CakeSerwer Cake

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Tridente EntreSuelos Tempranillo z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Tridente EntreSuelos Tempranillo
Tridente EntreSuelos Tempranillo
Głęboki czarny kolor wiśni z aromatami białego pieprzu i czarnych owoców. Jasne i odważne na podniebieniu z równym wykończeniem, które ma dobrą strukturę i przyprawę.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn